perjantai 7. helmikuuta 2014

PimP your iPhone

Vihdoinkin musta on tullut onnellinen iPhonen omistaja. Mulla on jo reilun vuoden odottanu TSI-kuoret jemmassa, että joskus sen puhelimenki vielä omistan ja nyt ne sitten vihdoin pääsi käyttöön.

Eli ristipistoja pääsin tuhertamaan puhelimen kuoreen. Kuoret ostettu Hemtexistä vuonna 2012. Ehkä nää on muille jo ihan vanha juttu, mutta mä tuun tunnetusti jälkijunassa. Edit: kuva toisestakin ristipisto-kuoresta kera ketun.

 
Tein perhosen ensin, ja totesin, että kuori kaipaa jotain lisää. Tein siks-sakkia. Jälkeenpäin ajateltuna, perhonen ois voinut olla kokonaan mustakin. Kolme iltaa meni pistellessä.
 
Mutta ei se tuunaaminen siihen jäänyt. Seuraavaksi piti päivittää ikonit. Tämä onnistuu ohjelmalla nimeltä Cocoppa. Löytyy App-storesta ilmaiseksi.

 
Mitäs tuumitte, päihittääkö alkuperäiset? Mulla on tunnetusti lapsellinen pastelli maku, joten ei välttämättä kaikkien mieleen. Mutta noita ikoneitahan sieltä löytyy pilvin pimein, joten jokainen varmasti löytää omat lempparinsa.
 
Tässä muutama kuvakaappaus itse ohjelman käytöstä:
 
 
Ensin tykätään mahdollisimman monesta kuvasta ja haalitaan jokaiselle toiminnolle ja sovellukselle joku sopiva kuva. Tykkäykset ja käytetyt ikonit löytyy kohdasta My Page.

 
Kun mieluinen löytyy, klikataan Use this icon.

 
Valitse avautuvasta Appi- luettelosta kuvaan sopiva sovellus. Tässä tapauksessa siis Facebook.

 
Anna sovellukselle haluamasi nimi. Tämä nimi tulee lukemaan sovelluksen alla näytölläsi.

 
Lopuksi klikataan alarivin nuoli-kuvaketta ja ikoni siirtyy näytöllesi.
Itse piilotin kaikki alkuperäiset kuvakkeet kansioon toiselle tai kolmannelle välilehdelle. Ne sovellukset, joihin tulee punainen ympyrä ja ykkönen uuden viestin tms. yhteydessä, laitoin kansioon päänäytölle, koska samat merkinnät ei tule näkyviin uusiin ikoneihin. Kuten ekassa kuvassa näkyy, ykkönen on kansion päällä, eikä ikonin kohdalla. Ei oo haitannut mua, mutta jotain voi häiritä. Toinen pikkuhaitta on se, että ohjelman käynnistyminen kestää n. 3 sekuntia kauemmin kuin normaalisti, koska uudet ikonit ovat vain linkkejä alkuperäisiin.
Alkuperäistä ikonia EI SAA siis poistaa.
 
Olen tehnyt kolme pikanäppäintä niille henkilöille, joille soitan eniten. Nämä näkyvät siis tuossa alimmalla rivillä. Tehdään samalla periaatteella, mutta sovelluksen sijaan valitaan kuvaan puhelinnumero yhteystietoluettelosta.


iPhonen omille sovelluksille löytyy linkkit netistä googlaamalla cocoppa ja calender esimerkiksi.
Ihan jokaiselle toiminnolle ei ole mahdollista laittaa omaa ikonia.
 

2 kommenttia:

  1. Oi miten mahtavat kuoret! Multa mennyt täysin ohi tuollainen ristipistokuorivillitys - mikä nyt ei sinänsä ihme ole, kun en ole mikään erityinen kuorihifistelijä muutenkaan. Mutta käsityöhifistelijä sen sijaan kyllä. Vieläköhän tuollaisia kuoria Hemtexistä saa, pitää kirmata katsomaan. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää kuoret oli ainut syy, miks piti saada omppupuhelin. :D Jos Hemtexistä et enää löydä kuoria, niin ainakin eBaystä löytyy: http://www.ebay.com/itm/New-DIY-Cross-stitch-Case-Skin-Back-Cover-for-iphone-4-4S-Green-017-/180962729336

      Poista