torstai 28. toukokuuta 2015

Travellers Notebook

Midori eli Travellers Notebookhan on ihan merkki ja sillä viitataan pinoon päiväkirjoja ja niiden päällä pidettävää nahkaista kantta. Ideana on, että kirjaset laitetaan kansien väliin kuminauhalla ja ne voidaan näppärästi irroittaa kirjoittamisen ajaksi. Kansiin on siis helppo lisästä uusia tai useampi vihkonen eri tarkoituksiin. Nämäkin näyttävät olevan melko suosittuja maailmalla. Sanomatakin selvää, että tämän tyyppisiä tarvikkeita ei Suomesta kovinhelpolla löydä.
 
Etsy on kuitenkin pullollaan Midoreiden feikkiversioita eli Fauxdoreja (esim Cake Paperiella). Ja esimerkiksi Yellow paper house myy suosittuja inserttejä Midoreihin/Fauxdoreihin. 
 
Minä päätin kokeilla Fauxdorin tekemistä ihan itse. Käytin nahkaa ja vuoritin sen kovikekankaalla vahvistetulla puuvillalla. muutama sirkka ja kuminauhaa. Vihot olen tehnyt tulostamalla, nitomalla ja leikkaamalla. Tulostettavia inserttejä löytyy mm. täältä. Lopuksi vähän koristelua ja valmista tuli!
 
 
Nahan teksti "Project life" on tehty pienillä kirjain-meistimillä.


 
Yhdessä vihossa on puhtaita sivuja muistiinpanoille tai luonnosteluun sekä viivoitettuja sivuja päiväkirjamerkinnöille.


 
Vihon keskellä näkyy kuminauha, jolla vihko pysyy kiinni kansissa. Youtubista löytyy hyviä ohjeita Fauxdorin tekemiseen.


 
Tämä Fauxdori meni serkulle etukäteissynttärilahjaksi, joten tulostin väliin myös neulontaan/ristipistoille sopivan vihon. Jonnalla puikot on ahkerassa käytössä, hänen Kerttukerho-blogi löytyy täältä.

 
Kaikki kolme insert-vihkoa sekä itse Fauxdori (kannet).

 
Koristelu ja tuunailu kuuluu tähänkin juttuun, joten tulostin koristeeksi kortteja ja lisäilin vähän washiteippiä ja klemmareita. Omistaja koristelkoot itse loppuun. Mukaan pääsi myös Craftedvanin lankarulla-kirjanmerkki.
 
Kunhan löydän kivaa nahkaa, teen myös itselle oman version!
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti