maanantai 22. lokakuuta 2012

Ihana Skappel-neule!

Norjalainen malli Maria Skappel esiintyi lehdessä äitinsä tekemässä neuleessa ja kyseisestä tekeleestä tuli yhtäkkiä kuuluisa. Kalastajan vaimo on ystävällisesti blogissaan suomentanut neuleen ohjeen. Oli sen verran mukavan näköinen paita, että päätin kokeilla itsekin. Ja tällä kertaa itselle! Tosin sisko tilas samanlaisen.. saa nähdä millon iskee inspiraatio toisen tekemiseen. On aika ykstoikkosta kutomista.Kuvat on taas Ö-luokkaa, parempia ei täällä pimeyden keskellä tule. Mallikin ois voinu tehdä jotain naamavärkille tai tukalle. Mutta itse puserohan on vallan ihana.
Suomennoksessa hian ohje loppuu hiukan kesken, suosittelen jatkamaan kunnes haluttu pituus on saavutettu. Muuten tein täysin ohjeen mukaan, paitsi yksinkertaisella langalla. Olin varannu kuus kerää lankaa ja pelkäsin kokoajan, että lopuu kesken. Toinen murhe oli, että tulisi liian kapea, kun lankani oli ohuempaa kuin ohjeen tuplalanka. Mutta turhia murheita olivat. Lankaa jäi melkein kokonainen kerä ja leveys just hyvä. Sen sijaan ois voinu tarkemmin seurailla silmukoita. Huomasin nimittäin pääteltyäni selkäkappaleen, että kaksi silmukkaa purkaantui helmassa ja KESKELLÄ selkää. En purkanut, vaan parsin silmukat paikoilleen. Tulipahan ainakin kunnolla itsetehdyn näköinen. :D Ja on kuulkaa reikäisyydestä huolimatta todella lämmin!

Lanka: Baby Merino (Drops) n.270g
Puikot: 7
Ohje: Ylläolevassa linkissä.

4 kommenttia:

 1. Ihana neule! Osaisinkohan mäkin tehdä tommosen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos osaat luoda silmukoita ja kutoa aina oikeaa ni kyllä osaat! :) Hiassa piti muutama silmukka lisätä, siinä kaikki.
   Suosittelen!

   Poista
  2. No johan kuulostaa helpolta :) Nyt äkkiä lankaa hankkimaan ja sit puikot käteen!

   Poista
  3. Hyvä asenne!
   Vinkkaahan sitten kun on valmista. :D

   Poista