torstai 7. kesäkuuta 2012

Alviina-mekkoja

Mekkoja tulee nyt liukuhihnatuotantona. Kaikkia kaavoja pitää päästä testaamaan. :)
Ärsyttävää tässä hommassa on se, että itellä on joku visio lopputuloksesta, mutta lopputulos ei halua olla sinne päinkään. Joskus harvoin pääsee käymään niinkin, että lopputulos ei oo yhtään mitä ajatteli, vaan jopa parempi.


Itse mekko on paksumpaa flanellityyppistä kangasta eurokankaasta. Toinen tasku on mun vanhasta neuleesta ja toinen trikoojämästä. Tästä tuli vähän pönöttävä, koska kangas ei laskeudu kunnolla. Taskutkin vois olla paremmin mätsäävät. Ihan hauska arkimekko. 


Tämä on tehty tosi-tosi venyvästä ja ohkasesta trikoosta. Aluks laitoin eteen myös taskut, mutta kangas ei jaksanut kantaa niitä vaan meni ihan muodottomaks. Purkaessa jäi taskun yläreunan nurkkien kohtaan pienet reiät, jotka paikkailin laittamalla liimautuvan tukikankaan taakse. Taskujen tilalle tuli sitten ruusuke, ja lopputulos on paljon kivempi. Tämä trikoo oli kyllä ihan hirveetä ommeltavaa ja kone haukkas kankaan sisuksiinsa enemmän ku kerran joten tukikangasta sai silitellä vähän joka paikkaan.


Nämä on molemmat tehty samalla kaavalla ja samassa koossa. Trikoomekon helmaan laitoin vähän enemmän pituutta kun tulee 7kk vanhemmalle serkkutytölle. Koko on 98/104. Jostain syystä kaula-aukot on tosi reilut, vaikka leikkasin ilman saumanvaraa täysin kaavan mukaan.. =/  Trikoomekkoon jouduin tehdä pienen rypytyksen keskelle eteen, muuten tyttö solahtais läpi kaula-aukosta.


Takana molemmissa on nappihalkio. Ruusuke lähempää kuvattuna.


Kaavat siis kirjasta Mekkotehdas. Hian kaava on 3/4-hia, mutta ainakin Aavalle meni vielä täyspitkänä versiona. :D Ajattelin, että syksymmällä ois kiva laittaa yksvärinen pitkähianen ja villalegginssit alle.
Nää on niin tyttöjen juttuja nyt, että saa nähä millon Nooa haluaa välillä jotain miehekästä itselleen. :)

2 kommenttia:

 1. Mekkotehdas on tosi paha koukuttaja! Sain vähän aikaa sitten ensimmäisen Riine-mekon valmiiksi ja sen kanssa oli aivan sama ongelma: kaula-aukosta tuli aikas antava, mutta vähän sitä saa takanapitusta korjaamalla paremmin sopivaksi. Mallikas on lopputulos näissä molemmissa mekoissa vastustuksesta huolimatta, onnea siitä! Varsinkin tuo flanellimekko - ja sen taskut, wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :)
   Tänään kävin uusia kankaita taas hakemassa, joten kyllä, koukuttavaa on! :D

   Poista