keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Kunnostusta ja ehostusta.

Ihan kaikkea ei aina huvita ostaa Ikeasta. Mä kävin antiikkikaupassa toissa talvena ja valkkasin kauheella pakkasella säkkipimeästä ladosta yhden lipaston (30€) . Ostin myös vanhan liinavaatekaapin, mutta sen myin antiikkikauppaan takas, kun ei vaan aika riittänyt kunnostukseen, eikä sille löytynyt paikkaa.
Lipastokin odotti käsittelyä melkein vuoden, mutta nyt se on tytön huoneessa vaatelipastona.


Tässä lähtökohta. Reunoista puuttu listat, alimmalta laatikolta puuttu "kiskot" ja sisällä asu viis hämähäkkiä.Ensin poistettiin vetimet ja vanhat maalit. Sitten hiottiin, paikkailtiin, listotettin ja paklattiin. (Mies listotti.)


Ja lopputuloksen näette tässä. Maalina Helmi, kiiltävä. Vetimet vain putsasin. Vähän on vinkisin vonksin, mutta rakastan tätä lipastoo! Siinä on jostain syystä rullat alla.

Toinen projekti oli meidän makuuhuoneen yöpöydät. Sain ne äidiltä "perintönä" kun he muuttivat samaan aikaan meidän kanssa pienempään asuntoon ja vieläpä melkein naapuriin. Alunperin yöpöydissä oli kuluneen näköiseksi jätetty vihreä-valkoinen pinta, joka aika ikävästi hilseili.


Lähtökohta. Vähä kerkesin jo pintaa tohottaa, ennenku muistin ottaa kuvan.


Tässä toisesta pöydästä on otettu molemmat maalipinnat ja toisesta vain ensimmäinen. Vihreä maali oli tiukassa, eikä palovammoilta välttynyt pöytä enkä minä. Tässä taustalla näkyykin kolmas projekti.Tähän päädyttiin. Maali sama kuin lipastossa. Vetimet vaihdoin nuppivetimiin, enemmän mun näköset. Ne löytyi Halpa-Hallin sisustusosastolta.

Viimeisimpänä projektina tehtiin kaksvuotiaalle isojen tyttöjen sänky. Löysin sängyn nettikirppikseltä ja hain pois 80€:lla. Halusin vanhanaikaisen mallin, kun pojallakin on sellainen. Lähtökohdasta ei ole kunnollista kuvaa, eikä tekovaiheestakaan paria kännykkäkuvaa kummempaa. Tälläkertaa ei tarvinut poistaa maalia tms. Vähän pyyhkäsin hiomapaperilla ja vedin kolme kerrosta maalia pintaan. Valmista tuli päivässä.


Tässä kelpaa tytön kölliä. Leveyttä on parhaimmillaan 120cm. Jouduin surauttaa sivuille pötkötyynyt, että tulis vähän tiiviimpi ja pehmeämpi pesä nukkua. Mekkotehtaalla oli pikkutytön sängyn viereen teipattu pupun kuva ja ihastuin pupuun niin, että tilasin meille samanlaisen. Kyseessä on siis Belle & Boo-sarjan Boo-pupu. Pussilakana on kirppikseltä ostetusta lakanasta ommeltu ja siihen aplikoin tytön verhokankaasta pari sydäntä helmaan.

Samaa maalia jäi vieläkin. :) Yhden rahin jalat oon sillä myös maalannut, mutta siitä lisää myöhemmin. Mulla olis tuolla vielä pari maalauskohdetta odottelemassa inspistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti