maanantai 20. helmikuuta 2012

Sillon kun lapsettaa..


Kaikista kivintä on tehdä lapsille jotain. Ne on sen oman hetkensä ihan innoissaan jostakin ja jaksavat tuuskata uusien lelujen kanssa, kunnes jotain vielä uudempaa ilmenee. Mä oon ihan heikkona pehmoleluihin. Mulla on kaikki lapsuuden pehmikset vielä tallessa. Tosin ne kököttävät jätesäkeissä kellarissa tällä hetkellä. Haaveena olisi saada ne askarteluhuoneeseen näkösälle vielä jokupäivä kun huone valmistuu. Kukahan niitä sitten tuulettelee?

On taitanut pehmoilu tarttua omiinkin lapsiin. Varsinkiin tuohon pikkumieheen. Hänellä on aina vähintään neljä unikaveria ja hylly täynnä vaihdokkeja. Aamuisin kaveri sitten kömpii meidän sänkyyn oman tyynyn ja unikaverilauman kanssa (tänä aamuna niitä oli jopa kuusi). Heti kun vähän silmiäni raotan poika kysyy: "Äiti, onko möykkyMoukku nukkunut hyvin?" ja näyttää unikaverinsa silmäpusseja mulle. :)

Tässä siis joitakin itsetehtyjä tyyppejä.
Kierrätysmatskuista PaaPii-pehmo jäljitelmä, kun en aitoa raaskinut ostaa.


Pupu ja hypistelyukkeli kummitytön ensimmäiseen joulupakettiin. Myös mekko ja tossut on omaa käsialaa.


 Seepra ja pupu pojalle. Seeprojen kanssa vedetään aina laukkaa ympäri taloa kun on muita lapsia kylässä.


Apupupu kaverin tytölle jouluna. Apupupun ohje oli jonkun käsityölehden nettisvuilla, niitä sai tehdä johonkin avustuskeräykseen. Sukkiin on laitettu jarruaineella tytön nimi.


Ihka ensimmäinen pupu-kokeilu. Tämä meni apupupun kanssa samaan osoitteeseen.


Kummityön 1-vuotislahja. Ankka. Pakettiin sujahti myös itse tehty ankkapyyhe, kumiankkoja ja ankka-saippuaa.


Pinkki seepra ja kolmas pupu (Meillä on siis kaksi kummityttöä). Nämä ovat tosin omalle tyllerölle. Mekko ja tossut myös itse tehtyjä.


Molly Monkey. Näitä tein neljä. Yllättäen taas kummitytöille ja omille lapsille. Pojan apinalla ei ollut hametta, vaan haalari ja t-paita. :)


Nämä väsähtäneet pöllöt peteineen ovat jäljitelty Muita Ihania-blogista. Tiinakin on mun idoli! Pöllöt on tehty mm. miehen vanhasta kesäpaidasta, fleece-housuista ja jämätilkuista. Pedit löysin Tampereen-reissulla yhdestä pikkuputiikista.


LPS:eja en luonnollisesti oo itse tehny. Tyttö tykkää järjestellä pikkujuttuja laatikoihin ja rasioihin. Ompelin siis jokaiselle oman makuupussin ja tein kaveruksille siskonpedin mutterilaatikkoon.


Ostin asuntomessuilta PaaPiin bambi-TSI-paketin. Jäljensin kaavat ennen ompelua ja surautin kavereiden lapsosille joulupakettiin omat bambit.


Muitakin lasten leikkeihin tehtyjä juttuja löytyy pilvin pimein. Kaikkee ei kyllä tuu edes kuvattua. Mä en osaa olla ku lapset levittää lelunsa ympäri kämppää. Mä yleensä vietän päivästä ison osan kulkemalla niiden perässä ja laittamalla kamoja takas paikoilleen. Mä tukahdutan niiden luovuuden, kun leikki ei koskaan jatku. Tosin mun näkökulmasta ne aika harvoin on oikeita leikkejä, pikemminkin vaan tavaroiden viljelyä lattialle. Meillä kaikkea pitää (pitäis) olla kaksi. Nuo haluaa aina just sen mikä on toisella. Vaikka romua on lattiasta kattoon ni aina tapellaan siitä yhdestä legopalikasta tai tee-kupista. Siksi mä ihmettelenki, että miks mä teen niille vaan lisää levitettävää.


Näitä huopa- ja kangasherkkuja tein vinot pinot. Alko ennen puoliväliä jo ahdistaa, muta periksi ei annettu.  Ohjeet mm. Tilda-kirjoista ja eri blogeista, nyt en vaan muista mistä.Hernepusseihinkin on törmännyt useissa blogeissa. Näistä tuli aika pieniä ja herneitä jäi PAAAALJON ylimääräisiä, mä en osannut oikein suhteuttaa niitä. :) Jospa tekisin lisää joku päivä. 


Voisko joku viisaampi kertoa, miksi jotku kuvat menee poikittain ja miten sen saa korjattua!? Nämä Tilda-härpäkkeet piti laittaa hienosti kransseihin, mutta niistä tuli harvinaisen pöljän näkösiä. Niistä tulikin leikkikaluja ja kuusenkoristeita. :)


Pikku paholaisella on siivet selässä. Ohje jostain Tilda-kirjasta.


BB:n vaatteitakin on tullut tehtyä. Tässä juhla-leninki ja hellehattu, sekä rennonpaan menoon oloasu.


Tildan jossain kirjassa oli ihanien kukkien ohje. Yksi meni ylioppilalle, yksi 2-vuotislahjaksi ja yksi nököttää tytön hyllyllä. Helppohoitoisia.


Kylläpäs sitä onkin tullut värkättyä kaikenlaista. Kun tekstejä kirjoittelin niin totesin, että kaikkihan nää on jo nähty kun joutuu aina kirjoittamaan " Tää on sen ja sen blogista". Ehkä mä vielä joku päivä keksin jotain omaakin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti