torstai 23. helmikuuta 2012

Lasten kanssa

Välillä kun lapset käy oikein hermoille ja mätkii toisiaan kilpaa, niin on parasta vaan luopua omista askareista ja koittaa keksiä niille yhteistä puuhaa. Yleensä ne piirtää ja leikkaa pientä silppua ruokapöydässä kun mä ompelen tai askartelen, toisinaan sitten taas toisella on just SE kynä ja just NE siniset sakset, eikä mikään onnistu.
Ostin äskettäin Ekoaskartelua lapsille-kirjan ja sen opastamana tehtiin muutama pahmokaveri. Siinä on paljon kivoja ohjeita, mutta lasten pitäis olla ehkä muutaman vuoden vanhempia.

Ensin levitettiin täkki lattialle, haettiin napit ja täytteet sekä Tytön laatikosta parit pienet sukkahousut. Lapset valitsi napit ja värit, minä tikkasin kiinni. Täyttäminen jäi muksuille.Tältä näyttää lopputulos. Ois pitäny käyttää vähän isompia sukkahousuja, niin ois tullu isommat koirat, mutta nää on kyllä aika symppiksiä. Ja kelpaa unikaveriksi. Pojan mäyris-dalmis efekti syntyi kangastussilla.

Seuraava projekti oli toisenlainen. Suihkureissulla otettiin pensselit, vesi- ja sormivärit esiin. Synty hienoja taideteoksia. Lopuksi ikuistettiin taidetta myös t-paitoihin kloriitin avulla.


Pojan paidassa on moottoripyörä ja kuski seisoo pyörän vieressä. Tyttö teki selvästi lieskoja. :)

Abstraktia taidetta, sekä yksi skootteri.

Löysin kirppikseltä kahdet varvas-sukat ja niistä työstettiin mustekalat samalla periaatteella kuin mäyräkoiratkin.


Parissa blogissa on näkynyt Snow Globe- purkkeja ja mekin innostuttiin (siis minä innostuin). Ensimmäinen yritys oli katastrofi. Tuohon nalle-purkkiin tuli ihan liian vähän vettä ja korkkiin kun laitoin liimaa niin se jämähti väärille jengoille. Toiset tein sitten suuvesi-pulloihin, joissa on lapsilukko, eikä tarvitse liimailla. Olisin hapsupallojen lisäks laittanut kellumaan pieniä muumi-hahmoja, mutta ne ei mahtunu suuaukosta sisään. Tyttö tykkää näistä erityisesti. Sisällä vettä ja baby-oilia, glitteriä sekä kumisia hapsuja.


Lopuksi vielä Onnittelut Ruotsin Uudelle Prinsessalle! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti