tiistai 13. maaliskuuta 2012

How to..

Mä innostuin kristallimuovi-karkkipusseista ja niitä syntykin sitten heti urakalla useampi. Otin kuvat myös tekovaiheista. Projekti veny aamusta iltaan asti, joten kuvien laatu on surkea. Salamaa EN käytä. Piste. Mielummin otan muuten huonoja kuvia. :)


Tästä siis aloitin. Pari kangaspalaa vuoreksi ja pari palaa taustaksi kristallimuoville. Vähintään karkkipussin mittainen vetoketju ja tietenkin tyhjäksi syöty karkkipussi. Pussista leikataan yhteen prässätyt reunat pois ja sivut auki, jolloin tulee kaksi erillistä osaa (etu ja takapakkale).


Jotta ehtii saada edes jotain tehtyä, täytyy lapsille keksiä viihdykettä ja välipalaa. Riskinä on saada Paulaa vasta leikatuille kankaille.


Leikkasin kankaan ja kristallin huomattavasti karkkipussia isommiksi ja ompelin karkkipussin niiden väliin ihan pussin reunoja pitkin.


Tässä ovat siis "päällikankaat". Takaosa näkyy nurjalta puolelta.


Sitten se haastavin osuus. Vetoketju siis päälli- ja vuorikankaan väliin. Vetoketjun ja päällisen oikeat puolet vastakkain ja vuoren oikeapuoli vetoketjun nurjaa vasten. Tässä täytyy olla tarkkana, että vetoketjun alku tulee pussin reunan kohdalle ja vielä pitäisi saada etu- ja takakappaleetkin kohdakkain. Yhdellä ompeleella saa siis molemmat kankaat ommeltua kerralla kiinni vetoketjuun. Toistetaan myös ketjun toiseen reunaan.


Lopputulos on suunnilleen tällainen. 


Tässä vaiheessa voi leikellä ylimääräisiä pois tönköttämästä. (Kuten tässä muka taitavasti vasemmalla leikkelen.) :)Tässä yritetään nyt kuvata sitä, miten sivusaumat ommellaan yhteen. Taitetaan työ päällikankaat oikeat puolet vastakkain ja vuoret oikeat puolet vastakkain. Muista jättää vetoketju auki. Itse lähdin ompelemaan päällikankaiden puolelta pitkittäis suunnassa, jolloin pystyy seurata valmista pussin reunantikkausta pitkin (tai vähä sen sisäpuolelta) ja jatkaa samalla leveydellä vuorituksen puolelle. Ensin siis pitkät saumat ja lopuksi päällipuolen pohja kiinni valmista tikkiä pitkin.


Sitten leikellään kaikki loputkin ylimääräset lerpakkeet pois ja käännetään työ. Ei ihan helppoa sekään. Jouduin nurkkia tökkiä auki useammallakin työkalulla.


Vielä vuoren pohja kiinni ja..


..valmista tuli.

Poppari- ja Hesepussit sai ideansa Nouseva Myrsky-nimisestä blogista. Marabou ja Hese meni penaaleiksi, popcorn on sopiva kolikkopussi ja suklaakarkkipussit sopivat vaikka meikeille.


Lopuksi vielä floppi. Fazerin suklaalevypäällysteet on siis paperia, ja niistä on huomattavasti vaikeampi tehdä. Tässä yksilössä kaikki meni kääntämisvaiheeseen saakka hyvin. Kun junttasin pussia oikein päin, niin pohja repesi. Suklaapalojen alta näkyy keltainen vuori. :( Eikä tuo ryppyinen paperi muutenkaan kauhean siistiltä näytä.

10 kommenttia:

 1. Vau, onpas tosi herkullisen näköisiä! :D Pahus kun oon karkkilakossa.... Kiitos maininnasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä. Kiitos sulle kivoista ideoista. :)
   Mä alotin kans Jutta-Dietin tänään, joten enempää näitä ei pääse tekemään vähään aikaan. ;)

   Poista
 2. tosi makeita pusseja ;) mistä oot hankkinu kristallimuovia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :)
   Kristallimuovi on ihan Eurokankaasta, siellä se pötkötti sulassa sovussa kerniliinakankaiden kanssa. Eikä oo hinnalla pilattu! 4,90€/m ja siitä tekeekin muutaman pussukan! :D

   Poista
 3. Tämäpä oli kiva tutoriaali! Minäkin ,uuten vihaan kameran omalla salamalla kuvaamista. Onneksi nyt alkaanolla jo vähän valpisempaa. Järkkäriin hankin juuri Lightscoopin, joka auttaa, kun en malta ostaa kallista orjasalamaa.

  -Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järkkäristä täälläkin haaveillaan! Ehkä sitten investoin ku joskus pääsen töihin. :)

   Näitä on kyllä kiva tehdä. Toissapäivänä kokeilin muovin sulatusta, kuten Liisa blogissaan, mutta ihan ei mennyt ku srömsössä. Mutta kyllä mä vielä sen Libressepussukan teen! :)

   Poista
 4. Minä olen käyttänyt kissanruokapusseja, niissä on tietty kivat kuvat. Karkkipussit ovat kyllä ihan herkkuja :)

  VastaaPoista
 5. Meillä koira syö vaan tylsää pakaste- Neu:ta, jossa ei oo häävi kääre.
  Nyt ku on dietti päällä ni vaihtuu herkulliset postaukset järkeviin ja terveellisiin. :)

  VastaaPoista
 6. Miten toi ompelu vaihe? Ommellaanko toinen puoli erikseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkihan ne on ompeluvaiheita, mikä kohta erityisesti mietityttää? :D
   Sivu ja pohjasaumat ompelin siis vuoren ja päällisen oikeat puolet päällekkäin pötkönä, päällipuolen päädystä vuoren päähän ja lopuksi päällisen pohja kii, vuoren pohja ommellaan ihan viimisenä ku työ on oikein päin..

   Poista