sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Testing-testing..

Mun oli pakko päästä kokeilemaan muovin sulatusta, kun Liisa oli blogissaan tehnyt siitä niin kivoja juttuja. On varmaan sanomattakin selvää, ettei ihan ottanut onnistuakseen. Kolme ekaa kokeilua meni ihan metsään. Sitten sain jo jotain aikaseks ja sitten loppuki muovipussit. Ihan ekaa kokeilua en edes kuvannu, mutta laitan tähän nyt muuta kuvamateriaalia, että joku asiasta innostuva oppii mun virheistä. :)


Ensin laitoin leivinpaperin päälle viisi kerrosta muovipussia ja yritin vähän sommitella jotain sadepilveäkin kokeilun vuoksi. Sitten toinen paperi päälle ja silitysraudan kakkosella huiskitaan menemään. Silitin ilmeisesti liian kauan..


 ..koska lopputulos oli tämä. Kutistunut ryppykasa. Seuraava kokeilu oli tuo apteekin pussi ja vuokkoset-sidekääre. Edelleen liian kauan ja tais rautakin olla liian kuuma.


Sitten löyty pieni pussi ihan kirkasta muovia. Ajattelin kokeilla saako sen alle valokuvan näkymään. Alla on siis noin kolme kerrosta ohutta muovia ja kuvan päällä kaks kerrosta kirkasta muovia. Kuva oli ihan selkeä, mutta jähtyessä muovi meni kuperaksi kuvan alla ja päällimuovi irtosi kuvasta (jolloin tuli myös sumea kuva). Kuvassa pikkusisko kiusaa, paijaa meidän silloista kissaa.


Kun kirkas muovi ei mennyt kaikki, kokeilin vielä pahvisella kuvalla, jonka just irrotin tytön uudesta puserosta. Tässä samat materiaalit kuin valokuvassa, mutta kuvan päällipuolella on vain yksi kerros kirkasta muovia. 


Onnistui paremmin. Muovi jäi kuvan pintaan kiinni ja tuli suht siisti.


Poika tykkää kaikesta kamalasta ja rumasta niin nappasin MiniManin pussista hämähäkin ja alle laitoin kuusi kerrosta mustaa muovipussia.


Silitysrauta hiukan alle kaksi pistettä ja vain max. 15s/puoli silitystä, niin johan onnistui paremmin. Olettaisin, että muovikerrosten määrälläkin on siis merkitystä onnistumisessa. Mulla kun ei ole vertailukohdetta, niin en osaa sanoa menikö nappiin, mutta aika pehmeää ja "kiinteää" tuosta tuli. Lupauduin tästä tekemään penaalin pojalle, kunhan ehdin.


Nämä jo kai näyttävät ihan siltä, miltä pitääkin. Eikä edes päässyt juuri kutistumaan. Kun karkkia ei saa syödä, niin mennään tällä terveellisemmällä herkkupussilla. :) 

Haluaisin tästä materiaalista ainakin saada aikaiseksi yhden kassin, jossa saisi uikkarit ja shamppoot kuskattua uimahallissa pesutiloihin ja sitten märkänä kotiin. Saa nähdä saanko niin isoa "kangasta" tehtyä. :)
Nyt täytyy käydä nakkaamassa uinnista ja jalkapallosta väsyneet lapsoset tutimaan. Jätetään siis asia muhimaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti