torstai 15. maaliskuuta 2012

Go Fat Go

Tämähän ei ole mikään laihdutus blogi. Mutta koska musta on kiva lukea blogeista niitä juttuja, missä konkreettisesti havainnollistetaan jokin prosessi, niin miksipä en itsekkin niin tekisi. Ulkomaan matka häämöttä ja vähän pitäis vähemmän olla tuota hyllyvää materiaalia keskivartalossa. Niinpä otin parin kuukauden salijäsenyyden ja aloitin ns. Jutta-dietin, eli GoFatGo.

Luettuani muutamaa elämänmuutos-blogia, turhauduin, kun niissä lukee vaan "tänään puntari näyttää X-määrää", mutta ei sen kummemmin, miten siihen on tultu. Joten päätin kuvata yhden päivän ateriani. :) Mä en pidä ruanlaitosta ja mun mielikuvitus on melkeinpä nollassa näissä asioissa ja sen kyllä huomaa kuvistakin. Siks ois kiva jos joku muu tekis vastaavaa, niin sais niitä ideoita. :)

Liv:iltä kopioitu dietti-ohje menee näin:

Aamiainen
45g kaurahiutale
100g raejuusto, rasvaton
150g mehukeitto, sokeroimaton / 
100g pakastemarjoja
+Fast Omega3 2kpl
(Taas menee kuva poikittain.) En tajua missä muodossa nuo kaurahiutaleet pitäs saada syötyä, mä tungin ne mehukeittoon.

Lounas
100g kana / 100g naudanliha max 10% / 100g kala
50g kananmunanvalkuainen / 25g raejuusto, rasvaton
200g vihanneksia vapaavalinnaisesti
10g oliiviöljy
Mulla ei oo talousvaakaa, kaikki on siis laitettu mututuntumalla. Naudanjauhelihaa oliiviölyssä paistettuna. Vihanneksina kesäkurpitsaa, tomaatteja ja salaattia. Raejuusto. Oli jopa hyvää!

Välipala
1kpl Pro-Fx lo-carp bar / 40g Fast Dietmix / 250g maitorahka + 100g pakastemarjoja
Rahkaa, mustikoita ja vadelmia. Rahka on niin jankkia, etten tajua miten ihmiset jaksaa syödä sitä. Täytyy käydä kattomassa, mistä noita patukoita sais.

Päivällinen
100g kana / 100g naudanliha max 10% / 100g kala
40g riisi / 40g pasta / 170g peruna / Real-täysjyväleipä 2 viipaletta
200g vihanneksia vapaavalinnaisesti
Tonnikalaa vedessä, kurkkua, tomaattia ja retiisiä. Yks Reali. Nyt vasta tajusin, että ois saanu syödä kaks. =/ Tuossa tuskin on tarpeeks rehuja, mutta en mä ois enempää saanu syötyäkään. Ja mä oon inhonnu tonnikalaa siitä asti ku olin ekan kerran raskaana. :)

Iltapala
250g maitorahka / 150g raejuusto, rasvaton
150g mehukeitto, sokeroimaton / 100g pakastemarjoja
10g vehnälese
+Fast Omega3 2kpl
 Mä syön vain kerran päivässä Omegat, kuten purkki suosittelee. Eikä oo mitään Fastia, en mä nyt hifisteleen ala. Leseitä ei löytyny, enkä viitti ostaakaan. Rahkaan sotken mehukeiton, ettei ois niin paksua. Lisäks tein kupin vihreää teetä, ilman höystöjä, ku teki mieli jotain lämmintä. Joutu kaataa viemäriin, vihree tee on mun mielestä ihan myrkkyä. Hyh.


Lisäks pitäs vetää kolme litraa vettä päivässä, ku normaalisti mun tulee juotua ehkä kaks kolme lasillista yleensäkään mitään päivän aikana, mikä on tietty ihan liian vähän. Veden juonti on siis kaikista haastavinta ja vessassa saa hypätä jatkuvasti.

Kolmas päivä nyt menossa ja sorruin jo kylässä syömään yhden pienen karjalanpiirakan teen kanssa (ilman sokeria). Eilen otin yhden palan omenaa tytöltä. Puntarissa en oo uskaltanu käydä, enkä varmaan käykään. Se on tärkeintä miltä näyttää peilistä ja mahtuuko farkun nappi kii. Maanantaina oli siis reilun tunnin metsälenkki. Tiistaina tein tunnin lenkin koiran ja kärryjen kanssa ja illalla fitball-tunti. Eilen 40min lenkki koiran kans ja tänään kiinteytystunnille. Viikonloppuna zumbaa ja "uimaan" (lasten kannattelemista ja jalkatreeniä vedessä). 

Mahtaakohan tapahtua mitään seitsemässä viikossa!? :)

9 kommenttia:

  1. Patukoita saa prismasta ja hiutaleista tottakai keitetää puuroa :) Jonna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ajattelin, että on niin hifi-kamaa, että vaan alan liikkeistä löytyy. =) Prismaan siis, ettei tartte rahkaa popsia!

      Veteen tehtyä kaurapuuroa ilman lisukkeita, yökkis. :) Mut maha täyttyy kyl kivasti ja saa jotain lämmintä syödä! Näin teen..

      Poista
    2. Ostappas Prismasta se keittiövaakakin samalla, koska muuten tuosta dieetistä ei oikeesti oo hyötyä. Maksaa n. 10€. Ite ollu tammikuulta GFG:llä ja sali 3xvko, plus noin pari kertaa vko aerobinen. Nyt jo ekassa tavoitepainossa -3 kg. Havainnollistan suullisesti paljon painaa ruoka, 25 g raejuustoa on reilu ruokalusikallinen, eli aamupalalla 4 isoa rkl raejuustoa, lounaalla 1. Tai jos lounaalla syö sen 50 g keitetyn munan valkuaista on se n. 1,5 munan valkuainen. Jos sulla on 0,5 l pakasterasiaa saat ämpätä sen täyteen salaattia (jäävuorisalaatti) ja n. 5 cm pätkä kurkkua on yht 200 g. Aamupala puuro kannattaa tehdä KAURALESEISTÄ saa prismoista yms. ruokakaupoista ja taitaa löytyä suurimoiden vierestä. Tulee paljon parempaa ja "pehmeämpää" puuroa ja ravintoarvot paremmat ku tavan puurossa. Esim Rainbow kauraleseet maksaa 0,95€ paketti, eli ei kallista.. Ja tulee oikeen hyvää, kun sekotat sen raejuuston ja mehukeiton siihen puuroon aamusin, nam! ;) ei tarvi kuiviltaan vetää.. Eli tarkkuudella ja jämptillä suorittamisella tulee tuloksia, tsemppiä! Ja muista syödä säännöllisesti ajallaan! T. Suski

      Poista
    3. Huh, miten sä kerkeet liikkua noin paljon? :)

      Kai mun täytyy sitten vaaka hankkia. Täytynee aloittaa leipomis-ura, että sille tulee muutakin käyttöä. :)

      Laitoin sopat ja raejuuston puuron sekaan ja tuli aika hyvää kyllä. Plus se jäähty nopeesti.. :)

      Säännöllisyys on helppoa ku syö aina ku lapsetki syö. :)

      Poista
    4. Meillä on ukon kans ovella vauhista vaihto, se kun tulee töistä ja salilta, niin minä lähden! :D eihän tässä paljo parisuhde aikaa oo, mut jostaki karsittava, että pääsee kuntoon! ;D kerkee ainaki hyvät yöt sanoa... lapset on välillä kuntokeskuksen lapsiparkissa hoidossa, niin päästään samaan aikaan salille ja välillä mun siskolla, niin käyn päivällä, jotta voi koko perhe olla samaa aikaa kotona illalla. Jotain hyvää kyllä kun lapset täytyy ruokkia tietyin ajoin, niin tulee tosiaan iteki syötyä säännöllisesti! :)

      Poista
  2. Mää laitan keiton ja raejuuston suoraan puuron sekaan, hyvin menee alas. Siihenkin tottuu.

    VastaaPoista
  3. Niin ja niinstä patukoista vielä, ne peanut-nougat on paljon parempia kuin caramel. Myös cittarissa on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon niitä nutriletin pähkinä-nugaa- ja caramel-patukoita syöny joskus. Onko ne sit ihan eri asia? Onko nuo Pro-Fx lo-carp bar / Fast Dietmix jutut siellä urheilumömmö osastolla vai laihisosastolla?

      Poista
  4. Urheilumömmöosastolla ja on ne eri asia. Noissa profx patukoissa ja enemmän proteiinia ja vähemmän hiilareita. Melkeen kaikissa muissa on toisinpäin.

    VastaaPoista