maanantai 2. huhtikuuta 2012

Pyh Marimekon kaavalle..

Tein minuuttimekon, mutta en tosiaankaan minuutissa, vaan kahdessa päivässä. Tosin tein toista mekkoa samalla, joten kai voi sanoo, että päivä meni. Kiva tuli, mutta siitä en anna kiitosta ohjeelle. Kankaan ostin Eurokankaasta, kun omista kankaista ei riittäny koko mekkoon enää. Täytynee mennä kirppiksille kierteleen taas lakanoita. :D "Ohje" oli siis Marimekon Surrur - Tee oma Marimekkosi kirjasta nimellä Minuuttimekko.


Nämä sovituskuvat on otettu ennen helman lyhennystä ja päärmäystä sekä perhosen nappeja. 
Kaikissa kirjan kuvissa on mekon niskassa sellainen syvennys, jota ei sitten ollut kaavassa. Päättelin, ettei mekko mee pään yli ilman sitä ja sooloilin sen paikoilleen onnistuneesti. Lisäks suurensin pääaukkoa kaks kertaa ja SILTI tytön pää mahtuu reiästä vain just ja just.


Tasku tuli noin alas siksi, että mekko oli ihan liian pitkä ja lyhensin helmaa kolmesti. Vaikka jo 100cm kaavaa piirtäessä lyhensin helmasta 10cm ja kavensin leveydestä 4cm, tuli mekosta liian pitkä ja leveä. Tyttö on kuitenkin n. 95cm, joten ei sen mekon ois normikoossakaan pitäny älyttömän iso olla. :/


Niskan levennysaukko. Mekko vaikutti tylsältä pelkällä taskulla, joten aplikoin perhosen pilkkuineen piristämään. Tyttö tais tykätä eniten taskusta, toivottavasti se ei venähdä käytössä.


Toisesta mekosta ja siitä Butler-projektista lisää myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti